‘Vanilla dating’ bliver populær, efterhånden som folk søger autentiske forhold

Stock Photo - images.unsplash.com

En frisk måde at date på kaldet “vanilje dating” hylder enkelhed, ærlighed og at tage tingene langsomt. Det handler ikke om fancy middage eller spændende aftener – denne trend fokuserer på at værdsætte de enkle og hverdagslige aspekter af dating.

Tina Wilson, grundlæggeren af Wingman Dating App, forklarede, at denne trending tilgang motiverer individer til at etablere et forhold baseret på autenticitet og fælles interesser i stedet for udelukkende at stole på en tidsplan fyldt med rejser, spændende oplevelser og spænding.

Ideen bag vanilje-dating er, at folk måske har set kærlighed urealistisk. Det hele behøver ikke at være fancy og spændende. De intense følelser under spændende begivenheder kan skjule, hvem nogen virkelig er. Vanilla dating har til formål at opbygge et hyggeligt bånd fra starten. Det hjælper dem, der vil springe den akavede begyndelse over og hurtigere komme til den rigtige nærhed.

At rette opmærksomheden mod hverdagens aktiviteter ser ud til at være en kærkommen pause. Alligevel advarer Wilson mod at overse ulemperne ved vaniljedating, især i de tidlige faser af et forhold og om sommeren.

Hun hævder, at det at engagere sig i vanilje-dating på denne tid af året svarer til perioden forud for cuffing-sæsonen, hvor de kølige efterårs- og vintersæsoner ofte betragtes som ønskelige tidspunkter for at indgå i et romantisk forhold.

De, der udforsker online dating, kan bruge lejligheden til at evaluere deres kompatibilitet over måneder, ved at bruge hverdagsaktiviteter til at måle deres potentielle bånd under, hvad der kunne betragtes som en uofficiel “planlægningsfase for cuffing sæson.”

Fremkomsten af vanilje dating trend

Folk vender sig til denne tendens, fordi de er trætte af, hvordan sociale medier viser romantik. Par forsøger at overgå hinanden med perfekte dates og store bevægelser for opmærksomhed og validering.

Eksperter anbefaler, at datere holder kameraet på sikker afstand under de usikre indledende møder for at undgå at virke for ivrige. Når du til sidst introducerer din partner på Instagram, er det tydeligt, at båndet har været et stykke tid undervejs.

Tænk på spændingen ved tidlig dating. Limerence, den overvældende følelse af at falde for en ny, kan være kaotisk og alligevel vidunderlig. Denne intensitet forsvinder med tiden og giver plads til enkle, smukke øjeblikke. Relationer har en naturlig progression fra forelskelse til kammeratskab, så hvorfor skynde sig?

Som konklusion siger datingeksperter, at selvom der er mange fordele ved at opleve kammeratskab gennem vanilje-dating, kan en part i forholdet gå med for at “spille det sikkert” og undgå at være single. Uanset om dette er bevidst eller ej, sker det, fordi vanilje-dating tilbyder et sikkert rum.

Økonomisk og følelsesmæssig lettelse

Da vanilje-dating opmuntrer os til at værdsætte hverdagens øjeblikke og giver en mere ægte smag af meningsfulde forbindelser, såsom rolige søndagsmorgener i sengen, tackler det et stort problem inden for moderne dating: penge.

Ved at fokusere på enkelhed tilbyder vanilje-dating lindring for singler fra det økonomiske pres fra tidlig dating. Personen behøver ikke at imponere datoen med smarte middage, koncertbilletter eller ture. Denne dating tilgang kræver ikke et stort økonomisk eller følelsesmæssigt engagement. Det forhindrer nogen i at investere for meget i et forhold, især på et tidligt tidspunkt.

Wilson råder til at være ligefrem og gennemsigtig omkring personlige ønsker for at sikre gensidig forståelse mellem personen og daten.

Kend datingmålet, før du prøver denne tilgang. Klar kommunikation er afgørende, ligesom i enhver ny trend. Del dine intentioner med potentielle partnere. Hvis de foreslår typiske datoer, så forklar det nye koncept og spørg, om de er til det.