‘Triangle Method’: Ny flirteteknik vinder popularitet på TikTok

Stock Photo, tags: flirteteknik på - images.unsplash.com

En flirteteknik kaldet “Triangle Method” er trending som den seneste sensation på TikToks videoplatform. Metoden vækker nysgerrighed hos mange med dens påståede effektivitet.

Trekantmetoden fungerer ved at forestille sig en trekant på hovedet på den ønskede persons ansigt. Hold derefter strategisk øjenkontakt med målets venstre øje, bevæg dig nedad mod deres mund og tilbage til højre øje. Ved at skabe et trekantet mønster med blikket hævder brugerne positive resultater.

De dage, hvor vi udelukkende stolede på subtile signaler som hår, der snurrer eller lunte blikke for at fange vores forelskedes opmærksomhed, er forbi. Trekantmetoden bringer et twist til ældgamle flirteteknikker.

Denne tilgang til flirting har vundet enorm popularitet, især på TikTok. Mange TikTok-brugere – for det meste Gen Z – har taget det til sig som et nyt værktøj til romantiske sysler. De hævder, at udover at signalere en interesse for at kysse, fremkalder metoden også en særlig følelse i ens crush.

Understøttet af adskillige psykologistudier

Trekantmetodens kraft ligger i blikkets intensitet. Forskning har vist, at øjenkontakt i høj grad kan påvirke arbejdshukommelsen, fantasien og mental kontrol. Mens kliniske forsøg er sparsomme, understøttes metodens voksende popularitet af nogle få undersøgelser. Det tyder på, at teknikken måske er mere end blot en forbigående trend.

En forskning udført af forskere fra MacEwan University har vist, at langvarig øjenkontakt opfattes som meget ophidsende. Alligevel kan der være et punkt, hvor overdrevenhed bliver uønsket.

En anden undersøgelse af næsten 500 personer, der besøgte London Science Museum, understøttede denne påstand. Denne undersøgelse viste, at den ideelle varighed for at vække øjenkontakt er lidt over tre sekunder. Når øjenkontakt strækker sig ud over denne tidsramme, kan det have en negativ effekt og fremstå som noget “uhyggeligt”.

Udover øjne spiller læber også en væsentlig rolle i at fremkalde ophidselse. I en undersøgelse fra 2010 om heteroseksuelle hvide mænd fandt forskerne ud af, at de foretrak kvinder med rødere læber. Mænd havde en tendens til at se længere på kvinder, der bar rød læbestift. Forskerne foreslog, at denne præference kan skyldes, at rosenrøde læber efterligner vasodilatation – udvidelsen af blodkar – forbundet med seksuel ophidselse.

Kropssprogseksperter siger, at Triangle Method-teknikken blot er en af flere verbale signaler i datingverdenen. De omtaler øjnene, munden og panden som “den gyldne trekant.”

Ikke at få nok øjenkontakt i denne region indikerer ofte en mangel på en gnist mellem datingpartnere. Det er sund fornuft, at undgåelse af øjenkontakt er et negativt tegn under en date, da langvarig øjenkontakt har vist sig meget ophidsende.

Trekantmetoden vs. psykologi-baserede flirtetricks

Mens mange TikTok-brugere hævder, at trekantmetoden er en “idiotsikker” måde at fremkalde følelsen af at blive forelsket på, kan videnskaben sige noget andet.

Psykologer har grundigt undersøgt faktorer, der påvirker menneskelig adfærd, herunder flirteteknikker. Deres undersøgelser kan vise, at Triangle Method, ligesom andre psykologi-baserede flirtetricks, ikke kan garantere universel succes. Kontekst spiller en væsentlig rolle i, hvordan individer reagerer på forskellige stimuli.

Tag et eksempel på en velkendt psykologi-baseret flirteteknik kaldet mimik. Også kendt som kamæleoneffekten involverer denne teknik at efterligne en ønsket persons ansigtsudtryk, bevægelser og kropssprog.

Mimik virker måske ikke for alle, fordi nogle mennesker bliver irriterede på en copycat. Selvom trekantmetoden ikke eksplicit bruger efterligning, letter den visuel samtale.

En anden velkendt flirteteknik er aktiv lytning. Denne teknik fungerer godt til at skabe et varigt indtryk. At give nogen udelt opmærksomhed og engagere sig i meningsfulde interaktioner kan etablere en stærk følelsesmæssig forbindelse. Desværre involverer trekantmetoden ikke aktiv lytning.