Nye datingtendenser, der vil dominere singlers liv i 2023

w, tags: der - images.unsplash.com

Efterhånden som vejret varmes op, og sommeren nærmer sig, er singler over hele verden klar til en sæson med romantik. Angelic Diamonds, England-baserede specialister i forlovelsesringe, har forudsagt følgende datingtrends til at ramme stort baseret på Googles søgetendenser.

‘Infla-dating’ er den første trend på listen, der er opstået på grund af den igangværende leveomkostningskrise. Med økonomiske bekymringer på forkant af alles sind, søger singler måder at date på et budget.

I takt med infla-dating, er en anden tendens at skabe bølger inden for forholdet – ‘monogamish’. Mens folk søger opfyldelse og variation, tilbyder monogamiske forhold et kompromis mellem eksklusivitet og udforskning.

Sideløbende med disse tendenser har både grøn dating og øko-dating vundet indpas blandt individer, der brænder for miljø og bæredygtighed. Disse tendenser lægger vægt på miljøvenlig transport, støtte til bæredygtige virksomheder og deltagelse i udendørs aktiviteter, der fremmer en dyb forståelse for naturen.

Både grønne datere og øko-datere sigter efter at træffe miljøbevidste valg, mens de nyder deres romantiske sysler.

Foruroligende tendenser, inspirerende innovationer

På en mere negativ bemærkning er der omgående tendenser, som bør anerkendes og frarådes.

‘Cyberflashing’ er en sådan tendens, hvor enkeltpersoner sender uopfordrede seksuelle billeder via digitale platforme uden modtagerens samtykke. Denne adfærd, som kan forekomme på dating-apps, sociale medieplatforme eller gennem tekstbeskeder, er en overtrædelse af personlige grænser og bør aldrig opmuntres.

En anden negativ tendens er ‘mosting’, som involverer nogen, der overøser deres romantiske interesse med opmærksomhed, giver store løfter for fremtiden, for så pludseligt at afbryde al kommunikation. Årsagerne til mosting spænder fra frygt for afvisning til følelsesmæssig umodenhed eller psykiske problemer.

I modsætning hertil er der også en positiv udvikling i datingverdenen, der fremmer personlig vækst og udforskning. ‘Untyping’ opfordrer for eksempel enkeltpersoner til at udforske ud over deres sædvanlige datingpræferencer eller ‘typer’ og opdage nye forbindelser og uventet kompatibilitet.

Dawn-dating involverer tidlige morgendatoer som kaffemøder eller løbeture, der tilbyder en fredelig start på dagen og muligheden for at se en smuk solopgang sammen. Disse datoer passer godt ind i travle tidsplaner uden modstridende forpligtelser.

Sober dating er den sidste trend nævnt af Angelic Diamonds. Det vokser i popularitet som et alternativ for personer, der søger forbindelser, der ikke drejer sig om alkohol eller stoffer. Det involverer at gå på alkoholfri dates og finde partnere, der deler en forpligtelse til ædruelighed.