Ny undersøgelse: Folk bruger dating-apps af andre årsager end datoer

w, tags: bruger - images.unsplash.com

Mange brugere af den populære dating-app Tinder er ikke der for at finde datoer, som afsløret af en nylig Stanford Medicine-undersøgelse. I stedet bruger de dating-appen til at klare psykisk pres.

Stanford Medicine-teamet undersøgte omkring tusinde brugere blandt Tinders 75 millioner aktive brugere om måneden. Halvdelen af de adspurgte brugere var ikke interesserede i at møde deres kampe offline. I mellemtiden var to tredjedele enten gift eller i et forhold.

Forskere analyserede også forskellige faktorer relateret til brug af datingapps. Disse faktorer omfatter brugernes motivation, såsom impulsivitet, depression, ensomhed og selvværd.

Tinder-brugere søger almindeligvis engagerede romantiske partnere eller uengagerede sexpartnere. Men mange brugere rapporterede, at de også bruger appen til social forbindelse, underholdning og distraktion.

Elias Aboujaoude, en af forskerne i undersøgelsen, sagde, at online dating har en lignende tiltrækning til sociale medier for mange. Det tjener som en kilde til underholdning, distraktion og et boost til selvværd. På trods af det fandt forskere ud af, at online dating er en “ineffektiv mestringsmekanisme” for mennesker med psykiske udfordringer.

Efter at have studeret problematisk internetbrug i 15 år trak Aboujaoude paralleller mellem brug af datingapp og sociale medier. Han sagde, at begge platforme kunne forværre depression, angst og lavt selvværd.

Desuden understregede Aboujaoude vigtigheden af at tackle både den usunde mestringsmekanisme og det underliggende problem. Han understregede behovet for at overveje muligheden for psykiske lidelser som depression, ADHD eller angst. Eksperten understregede også effektiviteten af etablerede behandlinger for disse tilstande.

Online dating er utilfredsstillende for nogle mennesker

Undersøgelsen viste også, at folk synes, at offlinedating er mere tilfredsstillende end onlinedating. Forskere opdagede, at visse variabler havde en stærk indflydelse på tilfredshed. For eksempel, at bruge appen til at finde romantiske partnere eller etablere sociale forbindelser påvirker tilfredsheden positivt.

Omvendt havde visse variable en negativ indflydelse, hvilket førte til reduceret tilfredshed. Dem, der oplever den stærkeste negative påvirkning, er folk, der bruger Tinder som en mestringsmekanisme for negative følelser og har en undgående tilknytningsstil. Mennesker med denne tilknytningsstil har en tendens til at være mere bevogtet i forhold. De viser også impulsivitet og oplever en depressiv stemning.

Ifølge undersøgelsen er alder den variabel, der stærkest forudsagde højere tilfredshed med Tinder-genererede offline dates. Eksperter foreslår, at ældre mennesker, som ikke er vokset op med dating-apps, henvender sig til dem med et sundt niveau af omhu og har en tendens til at være mere selektive i deres matcher.

Online dating kræver vedholdenhed

Eksperter siger, at online dating kræver vedholdenhed og modstandskraft. For at brugerne skal få en tilfredsstillende oplevelse med online dating, skal der laves nogle effektive strategier ud over at bruge appen efter hensigten.

At vælge de rigtige dating-apps, der stemmer overens med personlige præferencer, er et vigtigt første skridt. Nogle apps henvender sig til specifikke interesser eller demografi, hvilket giver brugerne mulighed for at finde ligesindede personer.

Efter at have valgt den rigtige platform, skal brugerne bevare åbenhed og ærlighed. Brugere kan tiltrække kompatible kampe og spare tid ved klart at udtrykke ens interesser og deal-breakers.

En kortfattet og interessant profil er også nøglen. Ifølge eksperter skal du holde datingprofilen kortfattet og fremhæve, hvad andre kan finde interessant. Sigt efter en balance på 70 procent om sig selv og 30 procent om den ønskede partner.

Endelig glemmer mange brugere at opretholde interaktionen efter at have tjent et match. Selvom det er vigtigt at flytte fra online-interaktioner til personlige møder, skal du ikke forhaste processen. Deltag i meningsfulde samtaler ved at stille specifikke spørgsmål om personens profil eller interesser.