Ny forskning afslører den ideelle aldersforskel for et langvarigt forhold

w, tags: den ideelle langvarigt - images.unsplash.com

Nye forskningsresultater fra Emory University i Georgia, USA, afslørede det ideelle hul for et langvarigt forhold. Dette særlige emne har vakt stor opmærksomhed og har været diskuteret i lang tid i den brede offentlighed.

Ifølge forskningen har større aldersforskelle en tendens til at have en enorm chance for adskillelse. Efter at have udført et eksperiment på 3.000 mennesker fandt eksperter ud af, at par med et års aldersforskel er de mest modstandsdygtige over for adskillelse, hvor kun tre procent har en tendens til brud. På den anden side har par med en aldersforskel på fem år en højere procentdel af separation, med i alt 18 procent, end den forrige.

Procentdelen stiger i takt med, at forskellen bliver større. Par med en aldersforskel på ti år står over for en 39 procents sandsynlighed for at gå fra hinanden, mens par med en aldersforskel på 20 år oplever den højeste sandsynlighed for 95 procent adskillelse. Således udfordrer resultaterne troen på, at “alder bare er et tal” og “kærlighed overvinder alt.”

Folk kan tage et kig på Hollywood-skuespillere og -skuespillerinder som eksempler på den enorme aldersforskel mellem par. For eksempel har skuespiller Leonardo DiCaprios datinghistorie fremkaldt kontinuerlige diskussioner fra brugere af sociale medier. Robert De Niros kæreste, Tiffany Chen, der fødte i en alder af 45, mens han var 79, har også udløst kontrovers blandt offentligheden.

Den franske præsident Emmanuel Macrons ægteskab med sin kone Brigitte Trogneux er heller ikke immun over for kritik på grund af deres 25-årige aldersforskel. Han giftede sig med hende, da hun var 54, og han var 29. Som svar på offentlighedens granskning af deres ægteskab, forklarede Macron, hvordan samfundets opfattelse ville være anderledes, hvis han var den ældre ægtefælle.

“Hvis jeg var 20 år ældre end min kone, ville ingen et eneste sekund tro, at vi ikke kunne være lovligt sammen,” sagde han til det franske dagblad Le Parisien.

“Det er fordi hun er 20 år ældre end mig, at mange mennesker siger, ‘det her forhold kan ikke holdes, det kan ikke være muligt’.”

Nogle sådanne ægteskaber er vellykkede, men aldersforskelle i forhold kan stadig udgøre betydelige udfordringer for par, der sigter efter langvarige partnerskaber.

Selvom der kan være undtagelser og specifikke omstændigheder i hvert enkelt tilfælde, viser nyere forskning, at forhold med betydelige aldersforskelle er mere tilbøjelige til at støde på problemer og står over for en højere risiko for adskillelse.

Kompatibilitet, livserfaringer, potentielle konflikter

Sårbarheden af adskillelsesproblemer i parforhold er hovedsageligt baseret på individers kompatibilitet og erfaringer, hvilket kan føre til potentielle konflikter gennem deres tid sammen. Ifølge eksperterne deler par med små aldersgab lignende livserfaringer, hvilket gør dem mere kompatible med hinanden og forhindrer uønskede konflikter.

Modsat den lille kløft kan den enorme kløft i forhold føre til alvorlige problemer såsom skilsmisse, hovedsageligt forårsaget af uovertruffen dynamik mellem to personer. Deres egenskaber kan også kollidere, da de højst sandsynligt ikke deler de samme livserfaringer.

Det er værd at bemærke, at resultatet ikke kan bruges som den primære base til at vurdere kvaliteten af relationer. Bortset fra aldersforskellen bygges relationer ud fra forskellige faktorer, herunder modenhedsniveauer, livsmål og sociale forventninger. Kommunikation og tillid spiller også en væsentlig rolle for et forholds levetid. Mens folk kan dømme partnere baseret på deres ualmindelige situation, er det også vigtigt at forstå hinandens unikke i forhold.

Disse faktorer og hver persons nuværende tilstand påvirker for det meste forholdets stabilitet. Men i sidste ende kan folk frit vælge, hvem de vil elske og blive med resten af deres liv, så længe begge er samtykkende voksne og deler de samme ægte forbindelser.