Hvad betyder Slow Fade?

Slow Fade

“Slow fade” er en datingterm, der beskriver en gradvis og subtil måde at afslutte et forhold på. I modsætning til “ghosting”, hvor kommunikationen stopper pludseligt og uden forklaring, involverer slow fade en langsom reduktion af interaktion og interesse over tid.

Når en person implementerer slow fade, begynder de gradvist at mindske kommunikationen og interaktionen med den anden person. Dette kan omfatte at besvare beskeder langsommere, undgå at starte samtaler, aflyse planer gentagne gange eller undlade at tage initiativ til at mødes. Personer, der anvender slow fade, kan også vise mindre interesse eller engagement i samtaler og begynde at distancere sig følelsesmæssigt.

Slow fade er en passiv-aggressiv tilgang til at afslutte et forhold, da personen undgår at have en direkte samtale om deres følelser eller ønsker om at afslutte forholdet. I stedet overlades den anden person til at tolke den gradvise distancering og opdage, at interessen er aftaget over tid.

Det kan være forvirrende og smertefuldt for den person, der oplever slow fade, da de gradvist føler, at forholdet svinder hen, og de kan være usikre på, hvor de står.

Det er vigtigt at nævne, at slow fade ikke er en sund eller respektfuld måde at håndtere afslutningen af et forhold. Åben kommunikation og ærlighed er vigtige i enhver relation, og det er bedst at være direkte om ens følelser og intentioner for at undgå forvirring og unødig smerte.