Hvad betyder Orbiting?

Orbiting

“Orbiting” er et datingbegreb, der beskriver adfærden, hvor en person følger en tidligere romantisk partner på sociale medier eller holder sig opdateret om deres liv, selvom de ikke har direkte kommunikation eller aktivt deltager i forholdet længere.

Når en person “orbits”, observerer de passivt deres tidligere partner gennem sociale medier. De kan se deres opdateringer, billeder, kommentarer og lignende, og de kan fortsætte med at holde øje med deres liv, selvom de ikke længere har nogen aktiv kontakt med dem.

Orbiting adskiller sig fra ghosting, hvor kontakten er helt afbrudt. I stedet forsvinder personen ikke fuldstændigt fra den anden persons liv; de er stadig synlige og til stede på afstand.

Orbiting kan være forvirrende og følelsesmæssigt udfordrende for den person, der bliver orbited. Det kan give en følelse af at blive overvåget eller stadig være forbundet med en tidligere partner, selvom forholdet er afsluttet. Det kan også gøre det svært at komme videre og give slip på følelserne for den tidligere partner.

Det er vigtigt at være opmærksom på sin egen følelsesmæssige velvære og vurdere, om det er sundt at fortsætte med at følge eller orbitere en tidligere partner på sociale medier. At skabe afstand og foke på ens eget helbred kan være afgørende for at komme videre og åbne op for nye muligheder.