Hvad betyder Monkeying?

Monkeying

“Monkeying” er et datingbegreb, der beskriver adfærden, hvor en person hopper fra den ene partner til den næste uden at give sig tid til at komme sig over et tidligere forhold. Det indebærer at gå hurtigt videre til et nyt romantisk forhold uden tilstrækkelig refleksion, heling eller bearbejdning af følelsesmæssige konsekvenser fra det tidligere forhold.

Når en person “monkeyer”, springer de fra gren til gren, dvs. fra en partner til en anden, uden at skabe stabilitet, dybde eller engagement i nogen af forholdene. De kan føle sig ude af stand til at være alene eller ubekvemme med ensomhed, og derfor søger de straks en ny romantisk partner som en form for distraktion eller bekræftelse.

Monkeying kan være skadeligt, både for personen selv og for de potentielle partnere. Det kan underminere evnen til at opbygge ægte intimitet og forpligtelse i et forhold, da det ikke giver tid og rum til at lære af fortidens erfaringer eller bearbejde følelsesmæssig bagage.

Det er vigtigt at give sig selv tid til at helbrede og bearbejde følelserne efter et forhold før man hopper ind i et nyt. At arbejde med ens egen personlige vækst og udvikling kan være gavnligt, inden man søger en ny romantisk forbindelse. Det er også vigtigt at være opmærksom på egne mønstre og adfærd og søge sunde og bæredygtige relationer baseret på ægthed og ægte forbindelse.