Hvad betyder Cushioning?

Cushioning

“Cushioning” er et datingbegreb, der refererer til praksissen med at have backup-muligheder eller alternative romantiske forbindelser, mens man er i et eksisterende forhold. Det indebærer at opretholde kontakten med andre potentielle partnere og flirte med dem, selvom man allerede er i et forhold.

Personen, der benytter sig af cushioning, forsøger at sikre sig selv mod følelsesmæssig sårbarhed eller usikkerhed ved at have flere potentielle muligheder i baghånden, hvis deres nuværende forhold ikke fungerer eller slutter. De kan opretholde disse alternative forbindelser ved at sende flirterende beskeder, gå på dates eller endda udtrykke romantisk interesse, selvom det primære fokus stadig er på det eksisterende forhold.

Cushioning kan være skadeligt for det eksisterende forhold, da det viser en mangel på fuld forpligtelse og ærlighed over for partneren. Det kan føre til manglende tillid, jalousi og følelsesmæssig skade hos partneren, der ikke er opmærksom på cushioning-praksissen.

Det er vigtigt at bemærke, at cushioning ikke er en sund tilgang til dating, da det underminerer den tillid og engagement, der er afgørende for et vellykket og gensidigt forpligtende forhold. Kommunikation og ærlighed mellem parterne er altafgørende for at opretholde sunde og respektfulde forhold.